Για εντοπισμό πιθανών γλωσσικών, μαθησιακών και γραφοκινητικών δυσκολιών

Ο Δήμος Σαρωνικού, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και πρόληψης, υλοποιεί πρόγραμμα δωρεάν λογοθεραπευτικής και μαθησιακής αξιολόγησης, για όλα τα παιδιά του Δήμου ηλικίας 3 έως 13 ετών.

Η δράση, με τίτλο «Πρόγραμμα 3-13: Έτοιμοι για το σχολείο» αρχίζει στις 3 Οκτωβρίου 2016 και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το επιστημονικό κέντρο «Οικογένεια», τα στελέχη του οποίου θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει στον εντοπισμό πιθανών γλωσσικών, μαθησιακών και γραφοκινητικών δυσκολιών (π.χ. δυσλεξία), ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-   Διαγνωστικό τεστ δυσκολιών για την λεκτική ικανότητα του παιδιού

-  Διαγνωστικό τεστ για μαθησιακές δυσκολίες/ δυσκολίες στην γραφή/ορθογραφία ή την ανάγνωση/ σχολική οργάνωση/ διάσπαση προσοχής

-   Ενημέρωση γονέων από κοινωνική λειτουργό για τα αποτελέσματα και – εφόσον απαιτείται – καθοδήγηση για την έγκριση θεραπειών από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι γονείς, αλλά και οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων, που αναγνωρίζουν πιθανές δυσκολίες σε παιδιά, θα μπορούν να τηλεφωνούν στον αριθμό 22910 71448 για τον προγραμματισμό δωρεάν συνεδρίας αξιολόγησης.

Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται με ραντεβού κάθε Δευτέρα 2-4 μ.μ., στο Λαγονήσι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, στην οδό Καλυβίων 61 και στην Ανάβυσσο, στο κτίριο του ΚΑΠΗ, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 19, στον 1ο όροφο.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 98 guests και κανένα μέλος