Με υπόμνημά του το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών απευθύνονται προς τους αρμόδιους των Υπουργείων, δηλώνοντας ότι ο τελευταίος νόμος τους καταδικάζει ή στην πείνα ή στην απραξία.

Υπόμνημα

Με τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο 4387/12-5-2016 καταδικάζονται οι καλλιτέχνες σε «κώμα» και τους απαγορεύεται να συνεχίσουν να είναι δημιουργικοί, καλλιτέχνες δηλαδή, και μετά την ηλικία συνταξιοδότησής τους!

Οι καλλιτέχνες -όπως και οι άλλοι συνταξιούχοι- χάνουν το 60% της σύνταξής τους εάν διατηρούν «βιβλία» στην Εφορία, δηλαδή άν θέλουν να είναι νόμιμοι όταν παρουσιάζουν στο κοινό τη δουλειά τους, όταν επιθυνούν να κάνουν εκθέσεις, να μεταφέρουν έργα, να εκδίδουν την τέχνη τους, τα βιβλία τους, να παίζουν στο θέατρο ή μουσική, ο,τιδήποτε ..

Άν επιθυνούν να υπάρχουν ως καλλιτέχνες, σύμφωνα με τον νέο νόμο πρέπει να χάσουν τη σύνταξή τους!

Η ύπαρξη «βιβλίων» στην Εφορία είναι προϋπόθεση ένας δημιουργός όχι μόνο να διακινεί τα έργα του αλλά και απλά να τα παρουσιάζει σε εκθεσιακούς χώρους ή να τα μεταφέρει.   Διαφορετικά, σε κάποιο έλεγχο, κινδυνεύει να θεωρηθεί «παράνομος» και να έχει επιπτώσεις.

Πρέπει άμεσα να απεμπλακεί ο καλλιτεχνικός χώρος από τέτοιες αγκυλώσεις, διαφορετικά δεν θα μπορεί να απολαμβάνει η κοινωνία τα έργα καλλιτεχνών που ζουν την δημιουργική τους ωριμότητα.

Είναι φανερό ότι ο νόμος αυτός θα ρίξει «σε κώμα» την καλλιτεχνική δραστηριότητα, με θύμα όχι μόνο τους καλλιτέχνες αλλά την ίδια την καλλιτεχνική ζωή του τόπου και γι αυτό πρέπει να ανατραπεί.

 

Για το ΔΣ του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Πρόεδρος     Εύα Μελά

Η Γενική Γραμματέας Κατερίνα Χατζή

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 242 guests και κανένα μέλος