ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ , 18.30, ΠΛ.ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Ο σύλλογος Ποντίων Κορωπίου «Εύξεινος Πόντος» συμμετέχει το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μαΐου 2016 στις 18.30, στη μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος και στην πορεία προς την Τουρκική Πρεσβεία, που οργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για την 97η θλιβερή επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Επίσης, το Σάββατο 21 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, διοργανώνει και εκδήλωση Μνήμης και Αγώνα, στο Δημαρχείο Κρωπίας. Θα ακολουθήσει κέρασμα με ποντιακά εδέσματα από τα μέλη του συλλόγου Ποντίων Κορωπίου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Ν. Κιούσης επισημαίνει την μεγάλη προσφορά των Ελλήνων του Πόντου στην ισχυροποίηση της εθνικής μας ταυτότητας τόσο στην σύγχρονη Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο και τάσσεται για άλλη μια φορά υπέρ μιας οργανωμένης διεθνούς εκστρατείας για το ζήτημα της διεθνοποίησης της γενοκτονίας όχι μόνον για τους ελληνικούς πληθυσμούς του Πόντου, της Μ. Ασίας και της Αν. Θράκης αλλά και για τους άλλους λαούς του κόσμου. Να θυμίσουμε ότι η εφαρμογή του σχεδίου της Γενοκτονίας άρχισε από το 1914 και κορυφώθηκε με την απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ στην Σαμψούντα στις 19 Μαΐου 1919.Τα θύματα της Γενοκτονίας προσεγγίζουν ή και ξεπερνούν τον αριθμό των 350.000. Στόχος είναι η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας και η αναγνώριση του εγκλήματος από την Τουρκία όχι μόνο για τους Έλληνες του Πόντου αλλά συνολικά του ελληνισμού της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Θράκης και των άλλων Χριστιανικών πληθυσμών (Αρμενίων, Ασσυρίων κα.) από το 1914 έως το 1923.

 

---------------

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 227 guests και κανένα μέλος