Διαφώνησαν στη χωροθέτηση

Η καθιερωμένη, επί σειρά δεκαετιών, Γιορτή Λουλουδιών στη Βάρκιζα δεν πραγματοποιείται φέτος, τουλάχιστον την εποχή των λουλουδιών· το Μάιο.

Μία έκθεση που έχει γίνει θεσμός για την περιοχή και το Δήμο και σηματοδοτούσε την Άνοιξη στην παραλιακή ζώνη του Δήμου 3Β.

Ο λόγος είναι η διαφωνία του Δήμου με τους φυτωριούχους ως προς το χώρο της έκθεσης.

Παλιότερα η έκθεση γινόταν μέσα στην πλαζ, αργότερα τους έβγαλαν απέξω από την πλαζ, πέρυσι η έκθεση έγινε στην παραλία της Βάρκιζας (στην κεντρική πλατεία) και φέτος, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος θα τη μεταφέρει το Σεπτέμβρη. Μια εποχή δύσκολη για λουλούδια και φυτά αφού μπαίνουμε σιγά σιγά στο χειμώνα και οι κήποι δεν ανανεώνονται όπως γίνεται την Άνοιξη.

Το Σεπτέμβρη, όπως σημειώνει στο δελτίο Τύπου ο Δήμος, η έκθεση θα γίνει στην πλαζ της Βάρκιζας.

Το Τοπικό Συμβούλιο της Βάρης δεν αποδέχθηκε την πρόταση των φυτωριούχων να ξαναγίνει στην παραλία της Βάρκιζας στο πλακόστρωτο «για λόγους ασφαλείας».

Το συμβούλιο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αυξημένη κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, τη μη ύπαρξη επαρκούς χώρους στάθμευσης καθώς επίσης και τη φθορά που υφίσταται το πλακόστρωτο.

Συγκεκριμένα σημειώνεται στο δελτίο τύπου: «Η Δημοτική Αρχή θεωρεί σημαντική την πραγματοποίηση της ετήσιας έκθεσης λουλουδιών στη Βάρκιζα, αφού έχει γίνει πλέον θεσμός, αλλά θεωρεί σημαντικό αυτή να γίνεται υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της».

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 145 guests και κανένα μέλος