Νέες προτάσεις με υποχωρήσεις από το δήμαρχο  

Τη Δευτέρα 25 Απριλίου στη δημοτική συνεδρίαση του Δήμου 3Β, το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν οι ενστάσεις που είχαν καταθέσει οι περίοικοι του αθλητικού κέντρου, διαφωνώντας στη μελέτη που τους είχε αποστείλει ο Δήμος, προκειμένου να ενημερωθούν για τα έργα που έχει αποφασίσει να κάνει, ως άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Οι ενστάσεις ήταν δύο ομάδων. Η μία ομάδα Λιβιεράτου, Παπαθάνου κ.λπ. είχε εκπρόσωπο δικηγόρο ο οποίος και μίλησε επισημαίνοντας ότι «ο χαρακτήρας της περιοχής είναι άλσος, ούδέποτε έχασε το χαρακτήρα του. Σταθερή ομολογία του ΣτΕ, ότι οι όποιες επεμβάσεις δεν μπορούν να χειροτερεύουν τις συνθήκες των κατοίκων». Ζήτησε δε να ματαιωθεί η πρόταση του Δήμου και να έρθει μία νέα πρόταση.

Από τη δεύτερη ομάδα ενστάσεων μίλησε η Μαρία Δρούτσα, τονίζοντας ότι δεν θέλουν να γίνουν εγκαταστάσεις στο χώρο και να αναζητηθεί νέος. «Να πάτε να βρείτε άλλον χώρο», σημείωσε.

Υποχωρήσεις από το Δήμαρχο

Ο δήμαρχος εμφανίστηκε πιο μετριοπαθής υποχωρώντας σε ορισμένα σημεία: μειώνει τα τετραγωνικά μέτρα δόμησης, μειώνει το ύψος, αλλάζει την περίφραξη και παραδέχεται (εκ των υστέρων) ότι υπάρχει φωτορύπανση, δηλώνοντας ότι «υπάρχει ηχοφωτορύπανση και η μελέτη περιλαμβάνει νέο φωτισμό με απομάκρυνση των πυλώνων που θα πάνε στη Βουλιαγμένη, ενώ στη Βούλα θα ρυθμιστούν έτσι που να μην ενοχλούν τους κατοίκους».

Ο χώρος μετατρέπεται από κοινοφελής σε κοινόχρηστο χώρο.

Προτείνεται ο ορισμός του συντελεστή δόμησης και κάλυψης από 0,2 που προτάθηκε στην αρχή σε 0,15 και της μείωσης του ύψους από τα 9,5 που προτάθηκε στην αρχή σε 7,5 μέτρα.

“Υπερβολή το 2ο κλειστό”

Ο Σπ. Πανάς μίλησε για τα “παραπήγματα” του Πρωτέα και των ταξιτζήδων που είχαν στηθεί, σε μια περιοχή αμιγούς κατοικίας και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.

Είχαμε συζητήσει και ήταν τελείως διαφορετικές οι επεμβάσεις που προτείναμε.

Θα έπρεπε να μείνει στο επίπεδο που είναι σήμερα το Αθλητικό Κέντρο. Να παραμείνουν οι εγκαταστάσεις ήπιες όσο περισσότερο γίνεται. Το 2ο κλειστό είναι υπερβολή και έχουμε και άλλο ένα δίπλα στο σχολείο.

Από την πίεση των Συλλόγων (αθλητικών) πάμε να μπουκώσουμε την περιοχή. Ετσι είναι πιθανόν να μη μπορέσουν να γίνουν αυτά που είναι απολύτως αναγκαία.

Το ΓΠΣ της Βούλας έχει προβλέψει αθλητικές εγκαταστάσεις στην οδό Δερβενακίων και μπορεί να γίνει με υπόσκαφη διαδικασία. Το σωστό είναι ο αθλητισμός να μπορεί να γίνεται μέσα στα σχολεία με μικρές εγκαταστάσεις.

“Θέλω νομιμότητα και συνύπαρξη”

Ο Δημ. Δαβάκης σημείωσε: «φτάνουμε στο 2016 να προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα υδροκεφαλικό, φαραωνικό αθλητικό κέντρο που αθλούνται τρεις ομάδες!

Εχουμε χωριστεί σε στρατόπεδα γιατί όλη η διαδικασία ήταν κρυφή, πονηρή και δόλια. Γιατί δεν καλέσατε ποτέ τους συνδυασμούς να το συζητήσουμε; Θέλω νομιμότητα και συνύπαρξη αθλητών και κατοίκων. Για μένα ο αθλητισμός είναι τα φυτώρια των παιδιών της πόλης μας».

Ο Θ. Ματόπουλος βλέπει “κενό” όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Δερβενακίων, γιατί «το ΓΠΣ κατέπεσε το 1993, άρα δημιουργείται κενό».

Ο Δημ. Κιούκης τόνισε ότι οι «διαβουλεύσεις πρέπει να γίνονται πριν παρθούν αποφάσεις, ώστε να μην έχουμε ανθρώπους που αγωνίζονται για ποιοότητα ζωής και όμως να είναι απέναντι.

Να σχεδιάσουμε μακροπρόθεσμα αθλ. κέντρα. Να βρούμε χώρους, να διεκδικήσουμε χώρους!

Το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τι ψηφίστηκε.

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις επί του πρώτου σχεδίου που τους είχε κοινοποιήσει ο Δήμος;

Υπερψηφίστηκε η νέα πρόταση του δημάρχου;

Ό,τι ψηφίστηκε, πήγε κατά πλειοψηφίαν γιατί οι σύμβουλοι Μ. Χόβρη, Θ. Ματόπουλος δήλωσαν παρών, οι δε Κοντονής, Μπελετσιώτης, Δαβάκης, Κιούκης ψήφισαν όχι.

Το τί ψηφίστηκε τελικά μένει να το δούμε όταν καθαρογραφεί η απόφαση.

Αννα Μπουζιάνη

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 152 guests και κανένα μέλος