Με ένα τηλεφώνημα παραλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ από το χώρο σας τις ογκώδεις συσκευές

 

Ο Δήμος Παλλήνης ενημερώνει ότι οι πολίτες που θέλουν να ανακυκλώσουν:

·        μικρές σε μέγεθος συσκευές, π.χ. ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οθόνες Η/Υ , φαξ, τηλεφωνικές συσκευές, τοστιέρες, καφετιέρες κ.λ.π., καθώς και

·        ογκώδεις οικιακές συσκευές , όπως πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, στεγνωτήρια ρούχων, ψυγεία, καταψύκτες, ηλεκτρικές κουζίνες, φούρνοι μικροκυμάτων, συσκευές ψύξης και θέρμανσης, κλιματιστικά, ανεμιστήρες κ.λ.π.,  μ’ ένα τηλεφώνημα στο 210 8064402,  καθώς η εταιρεία Free Recycle - με την οποία ο Δήμος Παλλήνης έχει συνάψει σχετική συμφωνία - παραλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ από το χώρο σας αυτές τις συσκευές

Τις προς ανακύκλωση μικροσυσκευές, μπορείτε να τις τοποθετήσετε σ ένα από τα ακόλουθα σημεία:

ΠΕΡΙΟΧΗ     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

·         ΑΝΘΟΥΣΑ,   ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

·         ΓΕΡΑΚΑΣ,     Λ.ΣΠΑΤΩΝ 76 & ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

·         ΓΕΡΑΚΑΣ,     ΓΕΡΑΚΑ & ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

·         ΓΕΡΑΚΑΣ,     Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 131

·         ΓΕΡΑΚΑΣ,     ΙΘΑΚΗΣ 12

·         ΓΕΡΑΚΑΣ,     ΓΑΡΓΗΤΟΥ & ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ

·         ΓΕΡΑΚΑΣ,     ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ & ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ

·         ΓΕΡΑΚΑΣ,     ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ (κοντά στην Καζαντζάκη)

·         ΠΑΛΛΗΝΗ, ΦΕΙΔΙΠΙΔΟΥ & ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

·         ΠΑΛΛΗΝΗ, KΛΕΙΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

·         ΠΑΛΛΗΝΗ, Λ.ΑΝΘΟΥΣΑΣ & ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

·         ΠΑΛΛΗΝΗ -ΚΑΝΤΖΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ,  ΛΕΩΦ.ΛΑΥΡΙΟΥ 21

Ο Δήμος Παλλήνης πρεσβεύει ότι η ανακύκλωση είναι το μέσον προκειμένου να απομειώσουμε τον όγκο των απορριμμάτων και να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι παλαιές ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές μπορούν να αποφέρουν περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη, αφού εξοικονομούνται φυσικοί πόροι, με την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, με την αύξηση του χρόνου ζωής των X.Y.T.Α., ενώ παράλληλα περιορίζεται το κόστος συλλογής, μεταφοράς και τελικής διάθεσης.

Να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Παλλήνης σχεδίασε και υλοποιεί το πρώτο ολοκληρωμένο πανελλαδικά Στρατηγικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων.

Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός Διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων εκτιμήθηκε ως απολύτως αναγκαίος, με στροφή προς την επεξεργασία των αποβλήτων ως πόροι, αναγνωρίζοντας ότι η πλειοψηφία τους μπορεί να μετατραπεί προς όφελος του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και της οικονομίας.

Το κλειδί για την χάραξη της εν λόγω στρατηγικής είναι η ιεράρχηση στη διαχείριση των αποβλήτων, με έμφαση στην μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση τους, που οδηγεί σε μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και σ’ ένα πιο βιώσιμο σύστημα διαχείρισης των αποβλήτων για τα επόμενα χρόνια.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 354 guests και κανένα μέλος