Μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τις τροποποιήσεις του Κανονισμού των Διαρθρωτικών Ταμείων, ειδικά για την Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής είπε:

«Η τροποποίηση του αντικοινωνικού και αντιαναπτυξιακού Κανονισμού 1303/2013 για την Ελλάδα, αποφασίστηκε στις 12 Ιουλίου, όταν η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Μνημόνιο με την ίδια αντιαναπτυξιακή και καταστροφική λογική, όπως και τα προηγούμενα, ενώ η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποσιωπά το πώς φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο.

Θυμίζω ότι μέχρι την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παράνομα κι αυθαίρετα, στέρησε την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική οικονομία, από κάθε μορφή χρηματοδότησης, με συνέπεια να στερούνται πόρους το Δημόσιο και οι ιδιώτες επενδυτές, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η υλοποίηση των έργων.

Σήμερα, με την παρουσία της κ. Κρέτσου (Επίτροπος για την Περιφερειακή Ανάπτυξη) στην Ελλάδα, φαίνεται ότι απορρίπτεται το αίτημα για κάποια παράταση, προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρωθούν τα έργα του προηγούμενου διαστήματος. Ταυτόχρονα εμφανίζεται ως μορφή, ως έκφραση αλληλεγγύης, αυτή η τροποποίηση του Κανονισμού, που στην ουσία είναι προϊόν εκβιασμού.

Κύριοι συνάδελφοι, το πρόβλημα της πολιτικής συνοχής δεν υλοποιείται με τέτοιες πολιτικές και αυτό αφορά όλες τις χώρες. Επομένως, απαιτείται η κοινότητα να επιδείξει πραγματική πολιτική συνοχής και σύγκλισης των οικονομιών και των κοινωνιών».

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 85 guests και κανένα μέλος