Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων με στόχο να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, ευαισθητοποιώντας όλους σχετικά και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, λοιπόν, να αφιερώσουμε λίγο παραπάνω από τον χρόνο μας στους γονείς, τους θείους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας σε κάθε φίλο και γνωστό μας, ο οποίος διανύει αυτή την περίοδο της ζωής του. Ας μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στην κοινωνία και τις οικογένειές τους μεταφέροντας τις εμπειρίες και τις πολύτιμες γνώσεις τους στους νεότερους.

 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ Δημήτρης Λιοδακάκης επισημαίνουν «Είμαστε δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας φροντίζοντας να βελτιώνουμε την καθημερινότητα του. Για τους αγαπημένους μας ηλικιωμένους συμπολίτες συνεχίζουμε και φέτος με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», αλλά και τη λειτουργία των ΚΑΠΗ, ιδρύοντας μάλιστα δυο ακόμα (στον Κουβαρά και τη Σαρωνίδα).

 

Μέσω των δομών των ΚΑΠΗ οι συμπολίτες μας έχουν τη δυνατότητα της συναναστροφής με συνομήλικους τους, κοινωνικοποιούνται και εκφράζονται δημιουργικά, αποφεύγοντας την αδρανοποίηση και την απομόνωση. Σημαντική δεν είναι μόνο η ψυχική υγεία, αλλά κυρίως η συναισθηματική. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι για μια ακόμα φορά οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας είναι ο στυλοβάτης των περισσότερων ελληνικών οικογενειών, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Η αγάπη λοιπόν δεν έχει όριο ηλικίας, το αποδεικνύουμε στην πράξη».

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 218 guests και κανένα μέλος