Με την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, συνεδρίασε 30/9 το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), παρόντων και του Υφυπουργού Ε.Σ.Δ.Α Γ. Μπαλάφα και του Γεν. Γραμ. του ΥΠ.ΕΣ. Κώστα Πουλάκη.

Ο Υπουργός άκουσε τις τοποθετήσεις των αιρετών απ' όλες τις Παρατάξεις και Προέδρων της Π.Ε.Δ.

Στη συνέχεια εξήγγειλε διάφορες ενέργειες όπως:

1. Άμεσες συναντήσεις με τους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και Οικονομικών, Γ. Σταθάκη και Ε. Τσακαλώτο, για συνέχιση της χρηματοδότησης έργων από το ΕΣΠΑ 2007 - 2013, χρηματοδότηση των Δήμων και ελάφρυνση του επιτοκίου δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

2. Άμεσες ενέργειες, για πρόσληψη επιτυχόντων παλαιότερου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (2008), από 40 - 50 Δήμους, που παρουσιάζουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό.

3. Σύσταση Μόνιμης Επιτροπής Καθημερινής Λειτουργίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την επίλυση καθημερινών προβλημάτων των Δήμων.

4. Δεν θα υπάρξει χωροταξική αλλαγή με τον νέο «Καλλικράτη», οι όποιες αλλαγές θα είναι σε θεσμικό πλαίσιο και σε συνδυασμό με τον Κώδικα, και τέλος, σε 2 - 4 ημέρες, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, θα συσταθεί Επιτροπή στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ, για τον προγραμματισμό του θεσμικού πλαισίου του «Καλλικράτη».

5. Νέο νομοσχέδιο, στο οποίο θα εισαχθούν φλέγοντα αιτήματα - προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Καταλήγοντας Ο Υπουργός έδωσε το “στίγμα” της συνεργασίας του με τους ΟΤΑ τονίζοντας ότι:
«Δεν υπάρχει Κράτος χωρίς την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 125 guests και κανένα μέλος