Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε 2.10.15 στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με τη συμμετοχή του ΔΣ της Ένωσης και του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Πάνου Κουρουμπλή, του Υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα, του Γενικού Γραμματέα Κώστα Πουλάκη και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, στην οποία έγινε μια αναλυτική συζήτηση και κατάθεση των προτάσεων των εκπροσώπων της περιφερειακής αυτοδιοίκησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία των Περιφερειών και την υλοποίηση των προγραμμάτων των περιφερειακών αρχών.

 

Στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Πέτρος Φιλίππου τόνισε ότι αν η κυβέρνηση θέλει να κάνει ουσιαστικές τομές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για να μπορέσει να χτυπηθεί το κράτος της γραφειοκρατίας, το οποίο λειτουργεί ως παρακράτος της δημόσιας διοίκησης και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της αλλά κυρίως προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία για τους πολίτες.

 

«Το χτύπημα του “τέρατος” της γραφειοκρατίας είναι αυτό που θα αναδείξει λύσεις και διεξόδους για την αυτοδιοίκηση τόσο αναφορικά με τις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις του Καλλικράτη όσο και στα οικονομικά, θεσμικά και διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τ.Α.» επισήμανε ο Π. Φιλίππου.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 336 guests και κανένα μέλος