Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε 2.10.15 στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με τη συμμετοχή του ΔΣ της Ένωσης και του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Πάνου Κουρουμπλή, του Υφ. Γιάννη Μπαλάφα, του Γεν. Γραμ. Κώστα Πουλάκη, όπου έγινε μια αναλυτική συζήτηση και κατάθεση των προτάσεων των εκπροσώπων της περιφερειακής αυτοδιοίκησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία των Περιφερειών και την υλοποίηση των προγραμμάτων των περιφερειακών αρχών.

 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΕΝΠΕ εξέθεσαν αναλυτικά τους όρους της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των Περιφερειών. Κατέθεσαν αναλυτικές προτάσεις και έτοιμες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν τη μεταφορά αρμοδιοτήτων των αποκεντρωμένων διοικήσεων στους τομείς που δεν υπάρχει συνταγματικό κόλλημα.

 

Επίσης παρουσίασαν συγκεκριμένες προτάσεις για την πάταξη της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας.

«Αν η κυβέρνηση θέλει να κάνει ουσιαστικές τομές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για να μπορέσει να χτυπηθεί το κράτος της γραφειοκρατίας, το οποίο λειτουργεί ως παρακράτος της δημόσιας διοίκησης και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της αλλά κυρίως προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία για τους πολίτες», επεσήμανε στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 102 guests και κανένα μέλος