lavrio loukas 19 9Κατόπιν επαφών του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά με μέλη της κυβέρνησης, ανακοινώνουμε ότι δεν υφίσταται πλέον θέμα για τη δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στις εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στο Λαύριο.

Η Λαυρεωτική έχει αποδείξει διαχρονικά πως σέβεται και αποδέχεται τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες και έχει ιστορία στη φιλοξενία προσφύγων, καθώς πολλές δεκαετίες τώρα λειτουργεί στην πόλη του Λαυρίου το Κέντρο Πολιτικών Προσφύγων.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση, η ψύχραιμη και συνετή στάση της δημοτικής αρχής για το προσφυγικό ζήτημα και η επιχειρηματολογία που ανέπτυξε σχετικά με την ακαταλληλότητα του χώρου της ΠΥΡΚΑΛ, που γειτνιάζει με χώρο πολεμικής βιομηχανίας, έπεισαν τους εμπλεκόμενους φορείς να αναστείλουν οριστικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο προσωρινής φιλοξενίας Σύριων προσφύγων στο Δήμο μας.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής στέκεται με ενδιαφέρον και ευαισθησία απέναντι στο μείζον ζήτημα της έξαρσης των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη. Για τον παραπάνω λόγο, ενημερώνουμε τους δημότες πως θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και επικοινωνία με τις κυβερνητικές αρχές.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 125 guests και κανένα μέλος