Αναφέρεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020»
 
Με αφορμή τις αλλεπάλληλες μη αληθείς δημοσιεύσεις σε διάφορα τοπικά ενημερωτικά blogs και ιστοτόπους, σχετικά με τον αποκλεισμό της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου Αττικής μέχρι το Λαύριο από το ΕΣΠΑ και έπειτα και από την αναφορά σε φήμες περί ακύρωσης του εν λόγω έργου κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Ιουλίου, ο Δήμος Λαυρεωτικής διαψεύδει κάθε τέτοιο ισχυρισμό.
Πιο συγκεκριμένα, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020» (ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ) του νέου ΕΣΠΑ, περιλαμβάνει είκοσι τρία μεγάλα έργα υποδομής σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος, προϋπολογισμού 5,2 δισ. ευρώ, μέσα στα οποία ξεκάθαρα αναφέρεται και η Επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου Αττικής από Κορωπί μέχρι Λαύριο και σύνδεση του λιμένα Λαυρίου.
Βασική προτεραιότητα και μέλημα του Δήμου και προσωπικά του ίδιου του Δημάρχου κ. Δημήτρη Λουκά, είναι η προώθηση της ολοκλήρωσης των απαραίτητων υποδομών, καθώς ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν έχει επισκεφθεί την ΟΣΕ- ΕΡΓΟΣΕ και έχει ζητήσει την άμεση χρηματοδότηση του έργου, δεδομένων και των μελετών που έχουν εκπονηθεί κάτω από τη δική του επίβλεψη και παρότρυνση και έπειτα από συνεχείς επαφές με τα συναρμόδια Υπουργεία.
Η έλευση του Προαστιακού στο Λαύριο είναι ένα ενταγμένο έργο στο νέο ΕΣΠΑ και θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την πόλη, καθώς θα υποβοηθήσει την λειτουργία και την ανάπτυξη του λιμανιού, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, μειώνοντας έτσι την ανεργία και θα αποτελέσει πόλο έλξης για την έλευση εταιρειών.  Η υλοποίηση του έργου θα γίνει κάτω από την άγρυπνη επίβλεψη του Δήμου, ώστε να ολοκληρωθεί με τρόπο τέτοιο που να σέβεται το περιβάλλον και να μην παρεμβαίνει στην αισθητική του τόπου και την εύρυθμη λειτουργία του.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 184 guests και κανένα μέλος