Δεν προέρχονται από διαρροή της ΕΥΔΑΠ


H θάλασσα της Βούλας το παράλιο τμήμα από το ΠΙΚΠΑ μέχρι την Α’ πλαζ, έχει δεχθεί λύματα την περασμένη Κυριακή ξημερώματα!

Η θάλασσα έγινε καφέ, λένε αυτόπτες μάρτυρες. Εβγαιναν σαν χείμαρος, ήταν η εικόνα άλλου λουόμενου.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η διοίκηση του ΠΙΚΠΑ, και σήκωσε κόκκινες σημαίες μη επιτρέποντας στα παιδιά να κολυμπήσουν.

Tην εφημερίδα ενημέρωσαν λουόμενοι, κάτοικοι της περιοχής που επισκέπτονται την παραλία καθημερινά.

Η μυρωδιά ήταν ανυπόφορη!

Προσπαθώντας να μάθουμε ακριβώς τι συμβαίνει επικοινωνήσαμε και με το ΠΙΚΠΑ και με την ΕΥΔΑΠ, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, ιδιαίτερα από την ΕΥΔΑΠ, δεν φωτιστήκαμε.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 26 Ιουλίου, ξημερώματα κάποιοι πολύ πρωινοί λουόμενοι είδαν να βγαίνει “χείμαρρος” από κανάλι ομβρίων και να πέφτει στη θάλασσα ένα φαιόχρωμο, ιδιαίτερα δύσοσμο, υγρό.

pikpa shmaiesΗ Διοίκηση του ΠΙΚΠΑ κινητοποιήθηκε και έκλεισε την παραλία για κολύμβηση.

Η ΕΥΔΑΠ έστειλε συνεργεία τα οποία μετά από επαναλαμβανόμενο έλεγχο διαπίστωσαν ότι δεν προέρχεται από το δίκτυό της, αλλά ούτε και από το δίκτυο του ΠΙΚΠΑ, το οποίο διερεύνησε πάλι η ΕΥΔΑΠ.

Εκείνο που πιθανολογείται ως βάσιμο, είναι να άδειασε κάποιο βυτίο λύματα σε σκάρα ομβρίων και να έφτασαν με την ορμή που περιγράφουν οι λουόμενοι στη θάλασσα!

Η ρύπανση όμως αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα, γιατί στην παραλία αυτή κολυμπάει χιλιάδες κόσμος. “Βούλιαξε” η Α’ πλαζ την Κυριακή!!!

Ενας κόσμος που δεν έχει ιδέα πού κολυμπάει.

Eξ όσων γνωρίζουμε έχουν παρθεί δείγματα, αλλά ακόμη δεν έχουμε απαντήσεις.

Ο Δήμος 3Β το γνώριζε και παρά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (29.7), ενημέρωσε το σώμα ο Δήμαρχος μόνο όταν ρωτήθηκε από το Δημοσθένη Δόγκα για το συμβάν!

Δεν θα έπρεπε ο Δήμος να έχει αναρτήσει ανακοινώσεις, τουλάχιστον για κάποιες ημέρες, για να γνωρίζει ο κόσμος; Δεν έπρεπε η διαχείριση της Α’ πλαζ να έχει ενημερώσει επίσης;

Δεν θα έπρεπε ο Δήμος να έχει εκδόσει ένα δελτίο Τύπου; Δεχόμαστε συνεχώς τηλεφωνήματα από ανήσυχους πολίτες που ρωτάνε αν μπορούν να κολυμπήσουν. Σε ερώτησή μας, στο Δήμο, μας είπε το γραφείο Τύπου ότι δεν έχει κάτι συγκεκριμένο και γι’ αυτό δεν εκδίδει δελτίο.

Η μόνη ελπίδα είναι ο βοριάς που θα φυσήξει από το Σάββατο, όπως λέει η ΕΜΥ.

Αννα Μπουζιάνη



Την ώρα που έφευγε η εφημερίδα για το Τυπογραφείο, μας ήρθε ένα δελτίο Τύπου από το Δήμο 3Β για τη ρύπανση της θάλασσας. Αναδιαμορφώσαμε τη σελίδα μας και το δημοσιεύουμε.

 



 
ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Ανακοίνωση
 

Πληθώρα καταγγελιών έχει δεχτεί τις τελευταίες μέρες ο Δήμος για υποψία μόλυνσης της θάλασσας στην περιοχή του πρώην κάμπινγκ και ΠΙΚΠΑ Βούλας και συγκεκριμένα για την παρουσία λυμάτων στο νερό.

Ο Δήμος μετά από διεξοδική έρευνα του θέματος, ενημερώνει του πολίτες ότι η διεύθυνση δικτύου αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ διαβεβαίωσε το Δήμο ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, και καμία διαρροή στο δίκτυο αποχέτευσης.

Υπάρχει ωστόσο υποψία για παράνομη απόρριψη βοθρολυμάτων και σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, η μόλυνση στα ύδατα διαρκεί κάποιες ώρες αφού μετά η όποια ρύπανση παρασύρεται από τα θαλάσσια ρεύματα.

Παράλληλα, ο Δήμος έχει ζητήσει, σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές, να γίνει νέα δειγματοληψία των υδάτων και να ενημερωθεί για την καθαρότητα τους.

Από το Γραφείο Τύπου

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 308 guests και κανένα μέλος