Καταγγέλει ο δήμαρχος Κορωπίου Δημήτριος Κιούσης

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Ν. Κιούσης προέβη, το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Ιουλίου 2015, σε καταγγελία για ενδείξεις οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών στον Υμηττό και το Κορωπί. Ειδικότερα, έκανε λόγο για 4 διαδοχικές πυρκαγιές στα διοικητικά όρια του Δήμου Κρωπίας τις κρίσιμες ώρες έναρξης της μεγάλης πυρκαγιάς στον Υμηττό (Βύρωνα και την Ηλιούπολη), η οποία πέρασε στα όρια του Δήμου Κρωπίας (σε σημεία της κορυφογραμμής στο ύψος του Τριπόταμου, Λούτσας Τρελλού και στο Ίσωμα) και των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας. Καλεί τους πολίτες σε επαγρύπνηση για κάθε ύποπτη κίνηση ατόμων και οχημάτων σε σημεία του Δήμου να καταγγέλλονται στην Άμεση Δράση ή στο 199 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το χρονικό των πυρκαγιών όπως καταγράφηκε από το Δήμο Κρωπίας

  1. Φωτιά στον Καρελλά στις 12:00, κοντά στο πρώην προπονητικό κέντρο του ΠΑΟ (όρια Δήμου Κορωπίου-Παιανίας) στην Λ. Καρελλά, στην οδό Τσακάλωφ. Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 13:30.
  2. Η φωτιά στον Υμηττό (Βύρωνας-Ηλιούπολη) ξεκίνησε στις 12:30 και ανέβηκε από τις 15:00 με ένα μέτωπο στο ύψος του Τριπόταμου Υμηττού και Λούτσας του Τρελλού, στο «Ίσωμα» στην κορυφογραμμή.
  3. Νέα φωτιά στις 14:00 στην Σκάρπιζα Κορωπίου κοντά στην οικιστική περιοχή και στην Σχολή Ευελπίδων προς τον Υμηττό Τέθηκε υπό έλεγχο στις 14:30.
  4. Νέα φωτιά στην Λεωφ. Παιανίας-Μαρκοπούλου και Λεωφ. Αεροδρομίου καθώς επέστρεφαν δυνάμεις της Π.Υ Κρωπίας από την φωτιά του Καρελλά και όχημα με τον Δήμαρχο Κρωπίας από την φωτιά της Σκάρπιζας, στο μισάωρο μεταξύ 14:30 και 14.50
  5. Νέα φωτιά στο Καμίνι Καρελλά στις 15:00, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο στις 16:15.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 310 guests και κανένα μέλος