Ευτυχώς οι περισσότεροι δήμαρχοι δεν ανταποκρίθηκαν· ίσως θυμήθηκαν τα κοινωνικά συσσίτια... 

ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας) και ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας) με τα διοικητικά τους συμβούλια, πλειοψηφικά και όχι ομόφωνα όπως το εμφανίζει η ΚΕΔΕ έχουν κηρύξει αγώνα κατά του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής. H KEΔΕ μάλιστα κοινοποίησε το ψήφισμα μαζί με εντολή προς τους Δημάρχους ζητώντας τους να το προωθήσουν προς πάντες.

Ευτυχώς οι περισσότεροι δήμαρχοι δεν ανταποκρίθηκαν· φάνηκαν πιο εχέφρονες και δεν μπήκαν στη φαρέτρα που κατευθύνεται από ιδιοτελή κέντρα μέσα και έξω από την Ελλάδα. Ετσι κράτησαν την πρώτη βαθμίδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλώβητη.


Ισως να μην ξεχνούν τα κοινωνικά συσσίτια που έχουν δημιουργήσει για τους πεινασμένους δημότες τους, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα κοινωνικά φαρμακεία, τις δωρεάν λαϊκές αγορές με τις ουρές να κυκλώνουν το τετράγωνο και τα παιδιά που πάνε στο σχολειά τους νηστικά, τα παρατηρητήρια της Τ.Α. και πόσα άλλα που μπορούμε να αριθμήσουμε.


Tι λέει όμως η μειοψηφία (Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία (Ρ.Α.Π.) του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για τη διαδικασία: «Η αυθαίρετη απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος Γ. Πατούλης για συμμετοχή της ΚΕΔΕ στην επιτροπή στήριξης του «ΝΑΙ», ερήμην του διοικητικού συμβουλίου, απέδειξε πως οι εντολές της «Συγγρού» απομάκρυναν και τα τελευταία κουρέλια του δήθεν ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού.

Στη συνέχεια, συνεδρίασης ΚΕΔΕ 29/6/2015, ακολούθησε το θέατρο του παραλόγου.

Χαρακτηριστική είναι η αντιδημοκρατική προτροπή του επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ Αποστόλη Κοιμίση, δημάρχου Αμφιλοχίας, για ακύρωση της διενέργειας του δημοψηφίσματος, μπλοκάροντάς το με την αδράνεια! των υπηρεσιών των δήμων. Προτροπή διανθισμένη με το επιχείρημα πως ο λαός δε ξέρει και το «ΟΧΙ» στους δανειστές θα είναι Αρμαγεδών. Μέχρι και «τα Ζόμπι θα βγούν στους δρόμους αν ψηφιστεί το ΟΧΙ» υποστήριξε με έμφαση.

Το μνημονιακό μπλόκ στην αυτοδιοίκηση ξεπέρασε κάθε όριο. Ακόμη και τη ρητή καταγγελία της παράταξής μας στις αποφάσεις τους και τη στάση τους, η οποία οδήγησε στην αποχώρηση μας από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, την μετέτρεψαν σε «ομόφωνη απόφαση» και την έστειλαν σε όλους τους αιρετούς της χώρας με προφανή σκοπό την παραπλάνησή τους και τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων».




Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 365 guests και κανένα μέλος