«Το σύστημα υγείας θα ενισχυθεί με στόχο οι μεγάλες πληγές του να καλυφθούν μέσα από έναν λεπτομερή και ουσιαστικό σχεδιασμό, λεπτομέρειες του οποίου ενδέχεται να ανακοινωθούν και εντός του μήνα», τόνισε ο υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Τόσο ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός, επισκέφτηκαν τους χώρους του νοσοκομείου και ενημερώθηκαν από τη διοίκηση και τους γιατρούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για το πώς αυτά μεταφέρονται ως επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία, ενώ τοποθετήθηκαν σε πρώτο επίπεδο για λύσεις οι οποίες μπορούν να δώσουν μία νέα πνοή και αισιοδοξία στην ιατρική, νοσηλευτική κοινότητα του νομού.

«Είμαστε εδώ και θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα επιλογής και αποφασιστικότητας αυτής της κυβέρνησης, να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που επιζητούν λύση είναι η κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που σε συνάρτηση με τις τραγικές, όπως επισημάνθηκε, ελλείψεις σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και προσωπικό διασωστών, δημιουργούν μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας στην τοπική κοινωνία.

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε επίσης ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κάλυψη αναγκών με επικουρικό προσωπικό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο κ. Κουρουμπλής γνωστοποίησε ακόμα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση ενός πληροφορικού συστήματος που, όπως είπε, θα παρακολουθεί το σύνολο της λειτουργίας της δημόσιας υγείας, κάνοντας λόγω για ένα «σύστημα Taxis» στο χώρο της Yγείας που θα είναι έτοιμο μέσα στο 2015.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι σύντομα θα λυθεί το ζήτημα της προμήθειας μέσω διαγωνισμού 190 ασθενοφόρων, εκφράζοντας την άποψη ότι μέσα στο 2015 θα ολοκληρωθεί η προμήθειά τους όπως και η πρόσληψη 200 μόνιμων διασωστών.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 244 guests και κανένα μέλος