Εντονη και με αντιπαραθέσεις ήταν η Περιφερειακή συνεδρίαση της 26/3/15, με το προ ημερησίας θέμα που αφορούσε τη μεταφορά 80 εκατομμυρίων ευρώ (αποθεματικό ταμείο της Περιφέρειας) στην Τράπεζα της Ελλάδος, ανοίγοντας ειδικό λογαριασμό.
 
Ηταν απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που εγκρίθηκε και από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφίαν, γιατί οι μειοψηφίες αντέδρασαν έντονα, καθ’ ότι από ημέρες φημολογείται ότι τα χρήματα αυτά τα στέλνει η περιφερειάρχης προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε επενδύσεις...
 
Εισηγητής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Χ. Καραμάνος που σημείωσε ότι η μεταφορά των 80 εκατ. (από τα συνολικά 110 εκατ. που βρίσκονται σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου) είναι συμφέρουσα καθώς το επιτόκιο είναι μεγαλύτερο (2,4% στην Τράπεζα της Ελλάδας έναντι 2% που είναι σήμερα)
 
Αυτό δεν έπεισε τις αντιπολιτεύσεις. Ο Γ. Κουμουτσάκος επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας (Ν.Δ.) αμφισβήτησε την εισήγηση, λέγοντας ότι αντίστοιχη διαδικασία ακολουθούν και άλλοι φορείς του Δημοσίου...
 
Η Περιφερειάρχης σε non paper που κοινοποίησε σημειώνει για το θέμα:
• Η “Δύναμη Ζωής” έφερε προς έγκριση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την ανάγκη να ανοιχθεί από την Περιφέρεια λογαριασμός ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπου θα μεταφερθούν κεφάλαια που βρίσκονται σε εμπορικές τράπεζες, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα επένδυσής τους.
• Για τη μεταφορά ποσών στο λογαριασμό ισχύει η υπ’ αριθμ απόφαση 350/2014.
 
• Το λογαριασμό θα δεσμεύουν ο εκάστοτε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών, αναπληρούμενος από τον προϊστάμενο της ταμειακής υπηρεσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών καθώς κι ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Καραμέρος, αναπληρούμενος από την περιφερειακή σύμβουλο, Αιμιλία Τζίβα, και ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καραμάνος.
 
• Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την εξουσιοδότηση του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Καραμάνου για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να μεταφερθεί το μέγιστο δυνατό ποσό από τους υπάρχοντες μη προθεσμιακούς λογαριασμούς της Περιφέρειας Αττικής στις εμπορικές τράπεζες στο λογαριασμό.
 
• Εν κατακλείδι: Μέχρι σήμερα 110 εκατομμύρια της Περιφέρειας βρίσκονται διάσπαρτα σε 99 λογαριασμούς εμπορικών τραπεζών, σχεδόν άτοκα!
 
• Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι να συγκεντρωθούν σε έναν λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας, ώστε στη συνέχεια να αξιοποιηθούν με υψηλό επιτόκιο. Με διαφανείς και διαγωνιστικές διαδικασίες, με υπευθυνότητα προς το δημόσιο συμφέρον, με εντιμότητα προς τους πολίτες.
 
• Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται ή / και γράφονται, είτε περί του ύψους του ποσού είτε περί του σκοπού του λογαριασμού, εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, ιδιαίτερα προκλητικές όταν εκφέρονται από τους υπαίτιους της οικονομικής καταβαράθρωσης της χώρας.
 
• Αλγεινή τέλος εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και άλλα έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη, αναφερόμενα στο άνοιγμα λογαριασμού στην ΤτΕ, έκαναν λόγο για "απιστία" και επικίνδυνη και ασταθή οικονομική κίνηση που μπορεί να επιφέρει ως και ποινικές κυρώσεις. Στους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα, όλοι φέρουμε ακέραια την ευθύνη των λόγων και των πράξεών μας.
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 301 guests και κανένα μέλος