Συζητιέται στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη 26 Μαρτίου


Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού, θα συζητηθεί ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου το θέμα (7o κατά σειρά στην ημερήσια διάταξη), με τίτλο:

Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο: «Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Βιομάζα vegetable-oil, ισχύος 360 KW, της εταιρείας «Ν. ΚΑΙΣΑΡΙΔΗΣ – Α. ΧΑΣΑΠΗΣ Ο.Ε.» στη Θέση Μικρό Μετόχι, Λεωφ. Αγίας Μαρίνας, Δ. Κρωπίας – Περιφ. Ενότητας Ανατολικής Αττικής» (κοντά στην παλαιά ταβέρνα Πατσά), είναι το θέμα που θα απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη 26 Μαρτίου στις 3.30 το μεσημέρι. Και αφορά τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Είναι το 7ο θέμα και αφορά μονάδα παραγωγής βιομάζας από έλαια στη θέση Μετόχι στο Κορωπί.

Η θέση του Δήμου τα τελευταία χρόνια ως προς το θέμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την καύση βιομάζας και ελαίων αγνώστου προελεύσεως, είναι ξεκάθαρα αντίθετη.

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ

Οπως σημειώνει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος «για το θέμα υπάρχει αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία εκφράστηκε με την με αριθμ. 320/2014 απόφασή του.

Θεωρούμε αδιανόητο να επιτραπεί η λειτουργία τέτοιων εγκαταστάσεων μέσα σε κατοικημένες περιοχές, σε γειτνίαση με περιοχές περιαστικής κατοικίας.

Σε όλες τις περιπτώσεις που εμφανίζονται τυπικά να έχουν τις προϋποθέσεις, και σύμφωνα με τις μελέτες να τηρούν τις προδιαγραφές, οι οποίες τηρούνται μόνον κατά την διάρκεια της ημέρας, ενώ είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση της λειτουργίας αυτών κατά τις ώρες συσκότισης.

Παράλληλα ο Δήμος καλεί όλους τους κατοίκους να παραβρεθούν στη συνεδρίαση, στην οποία θα παραβρεθεί και ο δήμαρχος προκειμένου να καταθέσει επιπλέον στοιχεία κατά της εγκατάστασης η οποία θα υποβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

 

Αντικείμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Η παρούσα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αφορά στην « ΣΤΑΘΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΜΕ ΚΑΥΣΗ ΦΥΤΙΚΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΜΙΚΡΟ ΜΕΤΟΧΙ» ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ Π.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ », από την εταιρία «Ν.ΚΑΙΣΑΡΙΔΗΣ – Α.ΧΑΣΑΠΗΣ Ο.Ε..». Η ονομαστική ισχύς της προτεινόμενης εγκατάστασης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βιομάζας ανέρχεται σε 360kWp.

Το συγκεκριμένο έργο υπάγεται στην 2η Υποκατηγορία της πρώτης Κατηγορίας της 10ης Ομάδας σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 1958/2012 σε συνέχεια του άρθρου 20 παρ. 10 του Ν.4014/2011.

Για το συγκεκριμένο Έργο έχει εκδοθεί Βεβαίωση απαλλαγής από την υποχρέωση έκδοσης ΑΕΠΟ, από το Τμήμα Α’ της Γεν. Δ/νσης Χωροταξικής και Περ/κης Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με αρ. πρωτ.: Φ 6825/5044/13/20.11.2013.

Συνεπώς, για την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (Ε.Π.Ο.) μετά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και πιο συγκεκριμένα από την αλλαγή που προέκυψε στον Ν.4254/2014 (ΦΕΚ85Α/07.04.2014) απαιτείται σύνταξη μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) τύπου ΙΙ.

Επίσης, έχουν εκδοθεί οι Όροι σύνδεσης με τον ΔΕΔΔΗΕ που ενέχουν θέση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και μη δεσμευτικής προσφοράς σύνδεσης με αρ.πρωτ. ΔΧΔ/4301/16.07.2014.

Έχει εκδοθεί βεβαίωση χρήσεων γης με υπ’ αριθμ. πρωτ. 8977/3.10.2013 από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μαρκοπούλου.

Για το εν λόγω γεωτεμάχιο έχει επίσης εκδοθεί η υπ’ αριθμ. πρωτ. 2471/06.04.99 Πράξη Χαρακτηρισμού, όπως αυτή αναγνωρίστηκε ως οριστική και τελεσίδικη από το Δασαρχείο Πεντέλης με την υπ’ αριθμ. 3028/29.07.99 πράξη τελεσιδικίας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 230 guests και κανένα μέλος