Ώρα για νέο αέρα στη Βουλή, χωρίς τη δυσωδία των μνημονίων

 

Κύριε Δόγκα, πώς αποφασίσατε να πολιτευτείτε; Η απόφασή σας δηλώνει εγκατάλειψη των δημοτικών καθηκόντων σας ή του ενδιαφέροντός σας για την Αυτοδιοίκηση;

Ασφαλώς όχι. Είναι ιερή η εντολή που μου έδωσαν οι συνδημότες μου να τους εκπροσωπώ στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Σας θυμίζω ότι οι συνάδελφοί μου στο Δημοτικό Συμβούλιο με εξέλεξαν στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, με ανέδειξαν σε Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και σε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής. Όπως γνωρίζετε καλά, δεν απουσιάζω ποτέ από συνεδρίαση και δεν σκοπεύω επ’ ουδενί να αφήσω τα καθήκοντά μου αυτά.

Στην απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για το υπόλοιπο Αττικής με το ψηφοδέλτιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συντέλεσε αποκλειστικά η αγάπη μου για τον τόπο μας αλλά και η πολιτική και οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες. Θεώρησα πατριωτικό καθήκον μου να αντιδράσω σε αυτό που συμβαίνει, στην εκχώρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας σε ξένους δανειστές, στην κατάλυση του Συντάγματος, στην περιφρόνηση της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Στις καθημερινές αυτοκτονίες των συμπολιτών μας, στη δήμευση των περιουσιών των Ελλήνων. Ήρθε η ώρα να φέρουμε έναν νέο αέρα στη Βουλή, που δεν θα έχει τη δυσωδία του Μνημονίου. Ήρθε η ώρα της νέας γενιάς να αφήσει το στίγμα της στον πολιτικό στίβο, που τόσο έχει απαξιωθεί στα μάτια όλων των Ελλήνων.
Η απόφασή μου να δηλώσω “παρών” στο ψηφοδέλτιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην εκλογική περιφέρεια του υπολοίπου Αττικής είναι λοιπόν μια πρόκληση· μια πρόκληση και πρόσκληση να προσφέρω στους συνανθρώπους μου, να δώσω δύναμη στη φωνή τους, να αναδείξω και να επιλύσω τα προβλήματά τους.

Για ποιο λόγο επιλέξατε τους Ανεξάρτητους Έλληνες;

Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι τα κόμματα που συγκυβερνούν σήμερα, αλλά και όσα κόμματα ανέχθηκαν χωρίς να καταγγείλουν το Μνημόνιο, επέφεραν μια εθνική καταστροφή στη χώρα μας. Δεν θα σφίξω χέρι που έχει υπογράψει Μνημόνιο! Αντιθέτως, θα δώσω χείρα βοηθείας στους πολιτικούς αυτούς, που πήγαν κόντρα με μεγάλο προσωπικό κόστος και τήρησαν μια συνεπή και πατριωτική στάση, όπως ο Πάνος Καμμένος.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και τα συνεργαζόμενα κινήματα στάθηκαν αρωγοί σε όσους Έλληνες κινδύνευσαν να χάσουν το σπίτι τους στα Ειρηνοδικεία. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τολμούν και μιλούν για την παράνομη μετανάστευση και την ανάγκη ελέγχου των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιθυμούν η Εκκλησία να παραμείνει κομμάτι της ζωντανής παράδοσης του Έθνους μας. Γι’ αυτούς τους λόγους με εκφράζει το κίνημα αυτό.

Πώς απαντάτε σε όσους υποστηρίζουν ότι το κόμμα θα μείνει εκτός Βουλής;
Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν το κλίμα μιας στιγμής. Μην ξεχνάτε ότι το περιθώριο λάθους είναι έως και 2% για τις σοβαρές επιστημονικές έρευνες, σημείο που σημαίνει ότι ακόμη κι αν γίνει ένα κορυφαίο λάθος εκτίμησης, για παράδειγμα το αν εισέρχεται ένα κόμμα στη Βουλή ή όχι, οι δημοσκόποι ενδέχεται πάλι να δηλώσουν ότι έπεσαν μέσα. Σας υπενθυμίζω επίσης ότι και το 2012 οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έμεναν εκτός Βουλής. Όταν όμως ο ελληνικός λαός “μίλησε” στην κάλπη τον Μάιο, έδωσε στο κόμμα 10,6%. Όταν ακολούθησε το κλίμα ακραίας πόλωσης τον Ιούνιο, με τις απειλές για έξοδο από το ευρώ και για κατάρρευση των τραπεζών, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και πάλι “κράτησαν” ποσοστό ένα 7,5%.  Φυσικά, δεν θα αναφερθώ στις διάφορες δημοσκοπήσεις που δεν έχουν επιστημονική σοβαρότητα και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Η καλύτερη λοιπόν “δημοσκόπηση” είναι η κάλπη.
Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας προσηλωμένοι στο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να εκφράσουμε τα συμφέροντα των Ελλήνων στη Βουλή και στην επόμενη κυβέρνηση. Πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας, το οποίο είναι ένας οδικός χάρτης για έξοδο από την κρίση, χωρίς ταλαντεύσεις και χωρίς εθνικές μειοδοσίες.

Ας πάμε λοιπόν στο ζήτημα της οικονομίας. Ποια πολιτική προκρίνετε για την έξοδο της χώρας από την κρίση;
Προϋπόθεση για να βγει η χώρα από την κρίση είναι να ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία και να αποδεσμευτεί από το βραχνά του χρέους. Μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσει η εθνική αναδημιουργία.
Να σας αναφέρω τα κυριότερα μέτρα που οφείλει να λάβει μια κυβέρνηση. Λογιστικός και νομικός έλεγχος του δημόσιου χρέους, για να δούμε ποιο μέρος του είναι νόμιμο και ποιο επαχθές. Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που υποδούλωσαν την πατρίδα μας. Διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία. Διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας με απλοποίηση των διαδικασιών και μείωση των φόρων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πολλά άλλα.

Πείτε μας τέσσερις λέξεις ή έννοιες που χαρακτηρίζουν τη δική σας πολιτική πρόταση.

Πατρίδα, κοινωνική προσφορά, εθελοντισμός, συμμετοχή.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 guests και κανένα μέλος