Καλείται ο δήμαρχος να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που και ο ίδιος είχε ψηφίσει

 
Aπό τον Βουλιώτη, Δημήτρη Ηλιού, ελάβαμε την παρακάτω επιστολή, η οποία αναφέρεται σε κακή διαχείριση, όσον αφορά το Δήμο 3Β τις κλήσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, της κάποτε υπάρξασα Δημοτικής Αστυνομίας αφενός και σε κακώς κείμενα στην πόλη, και ιδιαίτερα στην οδό Βασ. Παύλου.

Σημειώνουμε εδώ ότι όσον αφορά τις κλήσεις που έστειλε παραμονές Χριστουγέννων 2013 η Δημοτική Αρχή, (40.000 κλήσεις) έχει δίκηο ο κ. Ηλιού, γιατί συζητήθηκαν εντόνως στα δημοτικά συμβούλια και ο Τύπος έγραψε και αποφάσεις έλαβαν, που προφανώς δεν υλοποιήθηκαν.

Την πρώτη “αταξία” διέπραξε η Οικονομική Υπηρεσία, η οποία χωρίς να ξεκαθαρίσει τις κλήσεις έστειλε ότι είχε και δεν είχε. Ετσι έλαβαν πρόστιμα από κλήσεις πολίτες που τις είχαν εξοφλήσει, πολίτες που δεν τις είχαν λάβει ποτέ και πολίτες που είχαν κάνει ένσταση και περίμεναν ειδοποίηση! (βλέπε σχετικά ΕΒΔΟΜΗ φ. 812/14.12.13).

Το Δημοτικό Συμβούλιο τότε 16/12/13, αφού το συζήτησε πήρε αποφάσεις που προφανώς και όπως αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

― Να ανασταλεί το μέτρο για 2 έως 4 μήνες για να διορθώσουν οι υπηρεσίες τα αρχεία τους.

― Να ενημερωθούν οι πολίτες με ανακοίνωση του Δήμου για την αναστολή.

― Κλήσεις που δεν παραλήφθηκαν να εξοφληθούν στο 50%. (ΕΒΔΟΜΗ φ. 813/21/12/13).

Σήμερα λαμβάνουν πάλι παραμονές Χριστουγέννων, πρόστιμα από κλήσεις χιλιάδες πολίτες και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά όλη την προηγούμενη Δημοτική Αρχη (πλειοψηφία και μειοψηφίες) γιατί άφησαν να “παγώσει” η απόφαση.

Βαραίνει όμως και την παρούσα Δημοτική Αρχή. Ο Γρ. Κωνσταντέλλος, ως δήμαρχος καλείται να λύσει το πρόβλημα, όπως το είχε προτείνει και να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που και ο ίδιος είχε ψηφίσει, αν βέβαια δεν είναι πλέον πολύ αργά.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

klisi-dimotikis-astynomias 1Πήγα να πάρω ‘’Φορολογική Ενημερότητα’’ και παρ’ ότι ζούμε σε εποχή που, καθημερινά, δεχόμεθα ορυμαγδό φόρων, διεπίστωσα ότι ειχα λαμβάνειν και επιστροφή ενός ποσού   ως αχρεωστήτως καταβληθεντος, από ΦΑΠ.

“Δόξα τω Θεω”,σκεφθηκα. Έλα όμως που υπολόγισα χωρίς τον ξενοδόχο (οπου Ξενοδοχος και Δημοτικές Αρχές).

Μου λεει η Εφοριακός, από εμάς είστε εντάξει, αλλά θα πρέπει πρώτα να τακτοποιήσετε τις υποχρεώσεις σας προς το Δήμο. Τελείως αυθαίρετα συμπέρανα ότι πρόκειται περι λάθους, οπότε πήγα στην σχετική υπηρεσία του Δήμου μας (Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης) και πληροφορήθηκα ότι οφείλω κλήσεις που εχουν επιβληθεί προ ετών, από τη Δημοτική Αστυνομία (περιλαμβανομένης και της Βουλιαγμένης) και ειχαν βεβαιωθει στην Εφορια τον Ιούλιο του 2014.

Διερωτώμαι λοιπόν “δεν ώφειλε ο Δήμος να μας ειδοποιήσει;“ Οι κλήσεις δεν ειχαν γίνει τεράστιο θέμα, αφου αφορά σε εκατονταδες Δημότες και περιφερόταν από εφημεριδες σε ηλεκτρονικά μέσα κλπ;

Δεν είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι αρμόδιοι ειχαν διαβεβαιώσει ότι το θέμα είχε κλείσει; Αυτό ενοούσαν και τα έστειλαν να εισπραχθούν από την Εφορία και μάλιστα κρυφίως; Και κλείνω αυτό το κεφάλαιο με το απαραίτητο κερασάκι.

Μια από τις κλήσεις αναφερόταν ημέρα Κυριακή και για στάθμευση στο πεζοδρόμιο στην Alpha Bank, οπου ολοι γνωρίζουμε πως επι καθημερινής βάσεως υπάρχουν σταθμευμένα αυτοκίνητα και βέβαια όχι μόνο εκεί.

Σ’ αυτή την πολύπαθη και ίσως από τις χειρότερες, απο άποψη αισθητικής των Προαστείων, Οδο-Πλατεία Βασ. Πάυλου, οι αρμόδιοι, από συστάσεως της Βούλας ως πόλης, έχουν προσθέσει απο μια αντιαισθητικότητα και βέβαια δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το δρόμο που θα επρεπε να ειναι “βιτρίνα” της Βούλας ή και έχουν συμβάλλει στη σημερινή της κατάντια, αλλά και έλλειψη εξυπηρέτησης των Δημοτών.

Υπάρχει κανείς να μας εξηγήσει τι μέτρα ελήφθησαν όταν οι Τράπεζες άνοιγαν σαν τα μανιτάρια, με αποτέλεσμα σε απόσταση 300 μετρων να εγκατασταθούν 21 υποκαταστήματα; Ήταν πολύ δύσκολο να υπολογίσουν ότι και μόνον οι εργαζόμενοι των Τραπεζών, θα κατελάμβαναν τουλάχιστον 250 θέσεις σε χώρους σταθμευσης, πού ούτως η άλλως δεν υπήρχαν(ουν); Οπότε, απο νωρίς το πρωί, και με την αγαστή “συμπαράσταση” καταστηματαρχών και εργαζομένων τους (που ανελλιπώς σταθμέυουν και αυτοί) δεν μπορεί –όχι να σταθμεύσει, αλλά ούτε να περάσει κουνούπι!

Αλήθεια σκέφτηκε κανείς τους Δημοτες ή και αυτό το αγοραστικό κοινό; Ποιος αισθάνεται υπερήφανος για τα άθλια πλαστικά διαχωριστικά σε ένα δρόμο 8 μετρων; Πώς επιτρέπεται να έρχονται για να αφήσουν προμήθειες τα φορτηγά ή και χρηματαποστολές στις 10, 11π.μ. ή και αργότερα, όταν σε κάθε σύγχρονη πόλη απαγορεύεται η διέλευσή των μετά τις 8πμ.;

Τι πρόκειται να γίνει με αυτά τα τεράστια πεζοδρόμια-πάρκινγκ, όπου προνομιούχοι σταθμέυουν αλυσσοδένοντας τις παράνομες εισόδους. Αυτό το αντιαισθητικό και βέβαια άκρως επικίνδυνο για τα μικρά παιδιά, που παίζουν γύρω του, συντριβάνι, πότε θα γκρεμισθει και ο χώρος απλά θα πλακοστρωθεί;  

Θα μπορούσε κανείς να απαρριθμήσει πολλά και ευτράπελα, που διανθίζουν, αρνητικά, την καθημερινή ζωή στη Βασ. Παύλου, αλλα ελπίζουμε, ότι με τις προσπάθειες που γίνονται πλέον, θα υπάρξει κάποια στιγμή αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά για αρχή.

Δημήτριος Π.Ηλιού

4 Δεκεμβρίου 2014

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 138 guests και κανένα μέλος