“Είδες η ΕΟΚ;” Ηταν το σύνθημα προβολής και διαφήμισης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ), στις αρχές της ένταξής μας, η οποία μετεξελίχθη στην παρούσα Ε.Ε. Στην υπό διάλυση Ευρωπαϊκή Ενωση. Είδες η Ε.Ε.;

― Από το 4,2% που ήταν η ανεργία τη δεκαετία του 1970 (πριν μπούμε στην ΕΟΚ), έπεσε στο 2,7% τη δεκαετία του 1980, εντός ΕΟΚ με κυβέρνηση “αλλαγής”, Ανδρ. Παπανδρέου (Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα - ΜΟΠ), για ν’ αρχίσει ν’ ανεβαίνει η ανεργία, από το 1990 και να φτάσει σταδιακά στο 12,6% στη δεκαετία του 2000, οπότε και “τελειώνουν τα ψέματα” και εκτινάσσεται μέσα σε 4 μνημονιακά χρόνια στο 27% και ουσιαστικά στο 33% με τους ψευτο-απασχολούμενους στις μέρες μας!

Είδες η Ε.Ε. τί “καλό” μας έκανε!

Καθοοόμαστε ή ξενιτευόμαστε!...

Τη δεκαετία του 1970 (Χούντα και Μεταπολίτευση, τουρκική εισβολή στην Κύπρο - εξοπλιστικά, Πετρελαϊκή κρίση), προτού μπούμε στην ΕΟΚ (Ε.Ε.), το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε κατά 56,6%, ενώ τη δεκαετία του ‘80, που μπήκαμε στην ΕΟΚ, η αύξηση έπεσε στο 7,1%, για ν’ αυξηθεί και πάλι στο 26, στη δεκαετία του 1990 και στο 23,5 το 2000 - 2010, λόγω κυρίως των Ολυμπιακών Αγώνων κλπ., για να μειωθεί στη συνέχεια το 2014 κατά 25,6%.                                  

 

Είδες η Ε.Ε.; τί καλό μάς έκανε;

Από κει που είχαμε αύξηση του ΑΕΠ πάνω από 50% προτού μπούμε στην ΕΟΚ, να έχουμε μείωση πάνω από 25% τώρα που μπήκαμε “για τα καλά” και μας απειλούν με Grexit.

Το δημόσιο χρέος

Το δημόσιο χρέος έχει κάνει άλμα εκτόξευσης. Από 0,2 δις ευρώ (200 εκατομ.) το 1970 απογειώθηκε στα 315,5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015 παρά το “κούρεμα”, (Eurostat 1/2015) ενώ όταν γίναμε το 10ο πλήρες μέλος της ΕΟΚ το 1980, ήταν μόλις 1,5 δις.

Είδες η Ε.Ε.!

Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω, μετά απ’ όλα αυτά, είναι, τί έχουν πάθει οι Ελληνες με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Μ’ αυτήν την Ε.Ε. Τί μαζοχιστικός παθιασμένος “έρωτας” είναι αυτός και δίνουν κάτι νούμερα οι δημοσκοπήσεις που παραπέμπουν σε ...ανασκολοπίσεις!

Βέβαια μια τελευταία δημοσκόπηση της Pro-Rata δίνει πιο ρεαλιστικά αποτελέσματα, χωρίς όμως να εξαλείφουν το παθολογικό σύμπτωμα εξάρτησης ενός μεγάλου μέρους του λαού απ’ αυτήν την Ε.Ε. και το ευρώ!

Φανταστείτε ότι το 44% απάντησε θετικά στο ερώτημα, «αν η ελληνική οικονομία ωφελήθηκε απ’ το ευρώ”(!)

Αυτό δείχνει και την επίδραση που ασκούν τα συστημικά “κανάλια” στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Πρέπει να το τονίσω για μια ακόμη φορά: Αφού διέσωσαν το τραπεζικό τους σύστημα, που είχε 18,6 τρισεκατομμύρια ευρώ τοξικά περιουσιακά στοιχεία το 2009 εις βάρος των λαών, ιδιαίτερα των μνημονιακών χωρών και διέλυσαν την οικονομία της Ελλάδος, τώρα, ΔΕΝ αποβλέπουν στην ανάκαμψη της οικονομίας της, αλλά στην αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών, “για ένα κομμάτι ψωμί”.

Επομένως, δεν “διαπραγματεύονται” για τίποτε άλλο, παρά μόνον γι’ αυτό. Πρέπει να το χωνέψουμε.

Πλανώμεθα πλάνην οικτράν, εάν πιστεύουμε πράγματι, στην καλή προαίρεση όλων αυτών που μας πιέζουν και   ματαιοπονούμε!

Είναι “υπάλληλοι” του χρηματοπιστωτικού συστήματος, της παγκοσμιοποίησης του Κεφαλαίου και της επιβαλλόμενης πλέον εταιρειοκρατίας.

Γι’ αυτούς, είναι ένα “αγκάθι” η κυβέρνηση Τσίπρα και πρέπει να το αποβάλλουν. Είναι εμπόδιο στις επιδιώξεις τους. Και επιδίωξή τους είναι η παγκόσμια κυριαρχία· η παγκόσμια διακυβέρνηση!

Η υποδούλωση των λαών και η ακόρεστη δίψα τους για κέρδος. Είναι η νέα Φραγκοκρατία, η νέα αποικιοκρατία.

Ας το καταλάβουμε, λαοί και λαοπρόβλητες κυβερνήσεις και ας αντισταθούμε. Ο αγώνας θα είναι σκληρός και ανελέητος.

Οποιος υποκύψει άπαξ στους εκβιασμούς, θα υποκύπτει συνεχώς όλο και περισσότερο στους εκβιαστές!

Είναι χειρότεροι από Χούντα. Η χούντα είναι απροκάλυπτη τυραννία. Αυτοί φέρουν προσωπεία - μάσκες νομιμότητας και δημοκρατίας, γι’ αυτό είναι πιο επικίνδυνοι· γιατί είναι ύπουλοι.

Πού και πού, τους πέφτουν οι μάσκες και αποκαλύπτουν το πραγματικό τους, φρικαλέο πρόσωπο.

Ιδού λοιπόν οι “δημοκρατικές” αντιλήψεις αυτής της Ε.Ε.:

Νταϊσελμπλουμ (Πρόεδρος του Eurogroup)! «Σφάλετε αν πιστεύετε ότι δημοκρατία έχουμε εκεί που ένα εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί ν’ αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η Ευρωζώνη».

Γιούνκερ: (Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής): «Δεν υπάρχει δημοκρατική επιλογή εναντίον των συνθηκών της Ε.Ε.»!!!

«Αυτές οι δηλώσεις είναι ενδεικτικές του τί πιστεύουν οι “ευρω-φανατικοί” για τη δημοκρατία», είναι η διαπίστωση που διατύπωσε δημοκρατικός ευρωβουλευτής, στην ευρωβουλή (δες σχετικό video)

Μας παροτρύνει, μας προκαλεί και μας παρακαλεί στην ουσία να προστατεύσουμε τη δημοκρατία που είναι γέννημα του λαού μας: «Μην ενδίδετε και αντισταθείτε. Είστε οι προστάτες της δημοκρατίας τώρα...»

Αυτά δεν τ’ αναμεταδίδουν τα “κανάλια” που βλέπετε. Λένε μόνον αυτά που λένε οι Σόιμπλε, οι μπλουμ, η Μπίλντ, οι Ντράγκι, οι Γιούνγκερ... γιατί υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα. Κι αφού σας “φτιάξουν”, σας “διαμορφώσουν” και σας φοβίσουν, εκφράζετε τη “γνώμη σας”(!) στους δημοσκόπους, “προς θεού, μη φύγουμε από την Ευρώπη! Αντί “πάσης θυσίας”, στο ευρώ»! Κι όποιον πάρει το ...ποτάμι. Γιατί, μωρέ, γιατί; Για να μη στενοχωρηθούν οι πρώην “εθνικόφρονες”, που μεταλλάχτηκαν σε ευρωλιγούρηδες;

Και στο σημείο αυτό δεν υπάρχουν “κομματικές διαχωριστικές γραμμές”. Στο στρατόπεδο των ευρωλάγνων συνυπάρχουν ριψάσπιδες “δεξιοί” και γιαλαντζί “αριστεροί”.

Απ’ την Ευρώπη δεν φεύγουμε, όχι για να μη μας “φάει ο λύκος”, αλλά γιατί μας ανήκει ισομερώς. Δεν υπάρχει “Ευρώπη” χωρίς την Ελλάδα, όπως δεν νοείται ολοκληρωμένη και δυνατή Ευρώπη, χωρίς τη Ρωσία (δεν ακούω να λέγεται). Ολα τ’ άλλα δεν είναι Ηπειρωτική Ενωση. Είναι ευρατλαντικό κράμα με αφρο-ασιατικές διαλυτικές σφήνες. Θα μείνουμε λοιπόν στην Ε.Ε., αλλά αυτή την Ενωση - που δεν είναι ένωση - αλλά εταιρικό κράμα, θα την αλλάξουμε. Οφείλουμε και μπορούμε να την αλλάξουμε. Με συμμαχίες ιδεολογικές - όχι κομματικές - με αντίσταση και αντίδραση. Οι συνθήκες αυτής της Ε.Ε. είναι σαθρές και τρωτές, γιατί δεν έχουν επικυρωθεί από τους  Λαούς. Εχουν υποκλαπεί· γι’ αυτό είναι ανίσχυρες.

Αν δεν σκεφθούμε και δεν πορευτούμε έτσι, αν δεν αλλάξουμε τους κανόνες, όχι με φτιαχτές κι ευκαιριακές “πλειοψηφίες”, αλλά με τον ορθό λόγο, το δίκαιο και το κοινό συμφέρον, ματαιοπονούμε και αυτή η “Ευρωπαϊκή Ενωση” θα διαλυθεί, όπως διαλύθηκε η Σοβιετική Ενωση μετά από 72 χρόνια, η ΚτΕ*, η ΗΑΔ** και τόσες άλλες φτιαχτές “Ενώσεις”. Για τις ΗΠΑ δεν λέω τίποτα. Είναι άλλη ιστορία και είναι νωρίς ακόμη.



* ΚτΕ = Κοινωνία των Εθνών: Αντίστοιχος του ΟΗΕ, μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

** ΗΑΔ = Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία (Αίγυπτος, Λιβύη, Συρία).

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 116 guests και κανένα μέλος