The-ScreamΗ τρομοκρατία δεν είναι μεθοδολογία μόνον των ...ταλιμπάν, των τζιχαντιστών ή κάποιων ψυχοπαθών που “τους τη βάρεσε”. Αυτοί απλώς την ...εκτελούν. Γενικώς “εκτελούν”.
Η τρομοκρατία είναι εγγενής μεθοδογία των απολυταρχικών καθεστώτων (Σε λανθάνουσα ή απροκάλυπτη μορφή). Εχετε πάρει “μια ιδέα”, τον τελευταίο καιρό, ή έχετε εθιστεί σε βαθμό ...μιθριδατισμού;* Σε ελαφρότερη μορφή μπορεί να συμβεί στον καθένα μας, σε κοινόχρηστους χώρους, όπου “και οι βασιλείς πηγαίνουν μόνοι τους”. Στην αρχή η δυσοσμία είναι καταφανής και ανυπόφορη. Μετ’ ολίγον επέρχεται προσαρμογή ανοχής, εξελισσόμενη οσονούπω ακόιμη και σε ...ευωδία!
Είναι η τακτική της γερμανικής, ιδίως, διπλωματίας, ακόμη και σε εμπόλεμη κατάσταση. Δεν σου βγάζουν αμέσως το ..παντελόνι! Σου λένε ...ευγενέστατα, ότι «είναι άσκοπο ν’ αντισταθείς επί ματαίω.
Παράδωσε “μόνον” τον ...οπλισμό σου, ενώ μπορείς να κρατήσεις και τη στολή σου και το ξιφίδιο».
Κι αφού παραδώσεις τον οπλισμό σου, σου παίρνει και το “παντελόνι”. Το 1941, ο στρατηγός Τσολάκογλου υπέγραψε τρεις συνθηκολογήσεις1(!) μέσα σε μια εβδομάδα. Η πρώτη ήταν “μη ατιμωτική” και σχεδόν συμφέρουσα. Δεν ήταν αξιοπρεπής, αλλά ήταν ρεαλιστική!...
Η κάθε μία όμως που διαδέχετο την προηγούμενη ήταν ευτελέστερη και ιταμότερη. Δεν του είπαν οι Γερμανοί ούτε του έδωσαν να υπογράψει ότι, για κάθε Γερμανό στρατιώτη που θα εφονεύετο, σε καιρό γενικού πολέμου, θα εκτελούντο 50 όμηροι, αμέτοχοι! Δεν του είπαν και δεν του ζήτησαν να υπογράψει ότι θα πέθαιναν απ’ την πείνα και την εξαθλίωση, πάνω από 500.000 Έλληνες, σε 7 εκατομμύρια συνολικό πληθυσμό, γιατί τους έπαιρναν τα τρόφιμα οι Γερμανοί. Αυτά ήρθαν μετά, ως “παράπλευρες απώλειες”, που θα λέγανε σήμερα. 


Ας τ’ αφήσουμε όμως αυτά: “Περασμένα - ξεχασμένα”(!).
Κι ας έρθουμε στα σημερινά.
Η χώρα μας αποτελεί σήμερα μέρος μιας πανευρωπαϊκής οργανώσεως που την διέπουν αρχαί σαφείς και αποκρυσταλλωμέναι, προς τας οποίας οι Ελληνες καλούμεθα να προσανατολίσωμεν τον ρυθμόν της ζωής μας.2 θα έλεγε και σήμερα ένας σοβαρός και προβεβλημένος αρθρογράφος της ίδιας εφημερίδας, της υποσημειώσεως, για τη συμμετοχή μας στη (γερμανική) Ευρωπαϊκή Ενωση των “αγορών” και του μεγάλου κερδοσκοπικού κεφαλαίου. Και θα ήταν “ρεαλιστής”!
Μόνο που η ιστορία δεν γράφεται από “ρεαλιστές” αλλά από οραματιστές!


Τρομοκρατία σε εξέλιξη

Αυτούς τους οραματιστές τρέμει η κατεστημένη “τάξη πραγμάτων” και προσπαθεί με κάθε μέσον ν’ αποτρέψει και να διαλύσει αυτά τα οράματα, με εφιάλτες, με φοβίες, με τρόμους, με ψεύδη.
Τη συγχορδία, την ομοβροντία, την ενορχηστρωμένη και προγραμματισμένη τρομοκράτηση λαού και βουλευτών τη ζήσαμε τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες και τη ζούμε άπαντες, ενδιαφερόμενοι και αδιάφοροι, που ούτε αυτοί μπορούν να ξεφύγουν από τον τρόμο, που αναπαράγεται ως πολλαπλασιαζόμενη ηχώ απ’ όλα τα ΜΜΕ, ιδίως των τρικυμισμένων διαύλων των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών:


― Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (Πρόεδρος της Κομισιόν)3. Παρέμβαση στα εσωτερικά μας: “Οι Ελληνες ξέρουν πολύ καλά τί σημαίνει για τη χώρα και την Ευρωζώνη ένα λανθασμένο(!) εκλογικό αποτέλεσμα». Ποιος νομίζει ότι είναι αυτός ο κύριος που έχει την εξουσία να κρίνει το δημοκρατικό εκλογικό αποτέλεσμα ενός λαού, ως “λανθασμένο” ή μη. Δεν προκύπτει ούτε απ’ τον θεσμικό του ρόλο, ούτε απ’ την αυτάρεσκα νομιζόμενη ικανότητα ή διορατικότητά του. Η εκφρασμένη άποψή του χαρακτηρίζεται από ναζιστική νοοτροπία και απόπειρα τρομοκράτησης του ελληνικού Λαού. Από κάθε υπερήφανο Ελληνα απορρίπτεται και χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη. Είπε κι άλλα για “ακραίες δυνάμεις”, “οικεία πρόσωπα” κ.τ.τ. Χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο και την Ε.Ε. που τον έχει ως Πρόεδρο! Να τον χαίρεται. Εμείς δεν χαιρόμαστε· λυπούμεθα, γιατί αποδεικνύονται πολύ κακοί μαθητές, αν έτσι κατανόησαν τη δημοκρατία, που τους διδάξαμε.


― Μοσκοβισί (Επίτροπος Οικονομίας της Ε.Ε.) «Θα είναι κρίμα η Ελλάδα να βρεθεί αντιμέτωπη και πάλι με GRexit...»4. Το “και πάλι”, είναι μετά τις εκφοβιστικές πιέσεις που ασκήθηκαν από τον ευρωπαϊκό παράγοντα, με τη στήριξη των συστημικών ΜΜΕ, στις εκλογές του 2012, που έπιασαν δυστυχώς τόπο και έβγαλαν τον Σαμαρά Πρωθυπουργό.
Δυστυχώς και πάλι σε κάποιους, πιάνει τόπο! Κάποιοι, ασχέτως μορφωτικού επιπέδου ή οικονομικής κατάστασης, που η “πλουσία πληροφόρησή” τους εξαντλείται στα συστημικά κανάλια της Κίρκης, η οποία μετατρέπει τους ανθρώπους σε γουρουνάκια - κατά την ομηρική μυθολογία και τη σύγχρονη εκδοχή της - και που παρά την ηλικία τους, φοράνε pumpers, για ν’ αποκρύψουν τις διαρροές του φόβου τους. Δυστυχώς το διαπίστωσα: «Κι αν πούνε όχι»; «Κι αν τους αρνηθούν»; «Κι αν δεν μας δανείσουν»;
Δεν θ’ αναφερθώ στις δεκάδες τρομοκρατικές πηγές παραγόντων και ψιττακών, που αναπαράγονται από τα εγχώρια “παπαγαλάκια”. Ούτε και στις πολλαπλές έγκυρες πηγές αντίθετων εκδοχών και απόψεων περί του πραγματικού κινδύνου - όχι του GRexit, αλλά του EUbreak-up - διάλυσης της Eυρωπαϊκής Ενωσης.
Θα αναπαράξω όμως τη διορατική κρίση και την οξυδερκή άποψη ενός άλλου Γερμανού, που αντιπροσωπεύει πολλούς Γερμανούς και πολλούς άλλους Ευρωπαίους του πνεύματος.


― Φρειδερίκος ΝΙΤΣΕ (Για τους Ελληνες! Οχι μόνο τους αρχαίους, αλλά για τους Ελληνες διαχρονικά): «Οι Ελληνες μας προκαλούν ντροπή και δέος, εξόν αν αγαπάμε πάνω απ’ όλα την αλήθεια, οπότε μας επιβάλλεται να ομολογήσουμε, ότι οι Ελληνες κρατάνε τα ηνία του πολιτισμού μας και κάθε πολιτισμού. Μα σύγχρονα ότι, σχεδόν πάντα, άρμα και άλογα είναι κατώτερης ποιότητας και ανάξια σε σχέση με τη δόξα των οδηγών τους, κι οι τελευταίοι, παίζοντας, γκρεμίζουν αυτά τα άρματα στην άβυσσο· άβυσσο που οι ίδιοι τη δρασκελίζουν μ’ ένα άλμα σαν του Αχιλλέα»5.
Θα φτωχύνει το νόημα αν προσθέσω μια λέξη. Επιτρέψτε μου μόνο μια προτροπή: Πιάστε τα γκέμια: Αποδείξτε ποιος είναι ο Ηνίοχος.




** Γεώργιος Παπανδρέου (“Ο Γέρος της Δημοκρατίας”)
* Μιθριδατισμός: Σταδιακή εξοικείωση και ανοσία σε επιβλαβείς καταστάσεις. Εθισμός του οργανισμού και ανοσία σε δηλητηριώδεις ουσέις. (Απ’ το βασιλιά του Πόντου Μιθριδάτη).
1. Δημοσθ. Κούκουνας: Ιστορία της Κατοχής, τεύχος 6, “Επίκαιρα”.
2. “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, 30/4/1941, χρονογράφημα Σπ. Μελά!
3. Ζ.Κ. Γιουνκέρ. Αυστριακή δημοσ. τηλεόραση, EuΟbserver, 12/12/14.
4. 15/12/14 δηλώσεις του Μοσκοβισί μετά τη συνάντησή του στο Μαξίμου με Σαμαρά. GRexit: Λογοπαίγνιο - λογοσύνθεση του (Greece = Ελλάς) και του exit = έξοδος.
5. Νίτσε: «Η Γέννηση της τραγωδίας», αφιερωμένη στον Βάγκνερ, το 1871, κεφ. 15.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 271 guests και κανένα μέλος