Η πλατεία Νυμφών στη Βούλα, ήταν μια καταπράσινη πλατεία με θάλλοντα παρτέρια που καλλώπιζε την γειτονιά. Πανύψηλα δέντρα πάλλονταν αφήνοντας γλυκούς ήχους, όταν ο αέρας διαπερνούσε τα κλαδιά τους κάνοντας τα φύλλα να ριγούν αδιάκοπα.

Ήταν το καταφύγιο των λογιών - λογιών πουλιών που κρύβονταν στα φυλλώματά της και γλυκοκελαηδούσαν από τις 4 τα ξημερώματα.

Πολλές φορές «κατασκήνωναν» στα παγκάκια της μοναχικοί άνθρωποι ή άλλοτε τα θάλλοντα νιάτα, ήτοι οι μαθητές που επέστρεφαν από τα σχολεία τους. Κάποια μέρα συνεργεία ολόκληρα κατάκοψαν την ομορφιά και το κάλλος, και «κατακρεούργησαν» τα παρτέρια. Πουθενά πράσινο φύλλο. Κρατς!! με μανία και έμεινε ο κορμός των θάμνων γυμνός. Έχοντας το προσόν της ευαισθησίας και της μεγάλης αγάπης για το πράσινο καταγγέλλουμε τους δεντροφονιάδες και αφού βρίσκουμε φιλόξενη στέγη στην εφημερίδα δημοσιεύουμε τον πόνο μας.

plateia nimfon 2Το κακό είναι ότι οι κηπουροί του κήπου μας βλέποντας το άγριο κουτσούρεμα (κατά κυριολεξία έμειναν κούτσουρα) των δέντρων, τους μιμήθηκαν και κατάκοψαν τις μελίες και τις πιπερίτσες του κήπου μας σε σημείο που πονάει η καρδιά των ενοίκων στη θέα τους.

Επίσης στο μέσον της Καρεκλοπλατείας της Βούλας που κάποτε κοσμούσε ένα ωραίο σιντριβάνι με φοινικοειδείς θάμνους ξεφύτρωσε μια στέρνα, όπως αυτή που συγκέντρωναν νερό στα ξερονήσια, μία γούρνα όπως τη λένε στην επαρχία όμοια με αυτή που πίνουν νερό τα ζώα.

Τι ωραία θα ήταν, αν είχαν διαβάσει κάποιο βιβλίο για κήπους επισκεπτόμενοι αναγνωστήρια και βιβλιοθήκες που δεν έχουμε στον τόπο μας, θα ήξεραν ότι μία κινστέρνη (=σιντριβάνι στο Βυζάντιο και στις πόλεις της Ελλάδας τότε) περιβαλλόταν από δεντροστοιχίες, πολλά λουλούδια, αγάλματα θεών και ηρώων, πυκνά παρτέρια και άλλα όσα χρειάζεται περισσότερο μία πόλη ή μια κοινωνία για να νιώθουν οι κάτοικοι ευτυχισμένοι.
 
Βούλα Λαμπροπούλου

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 423 guests και κανένα μέλος